Kobu parels

De mooiste parels koop je bij de juwelier!

 

Van parels worden we blij! Wie wil er nu niet zo’n mooi sieraad dragen? Parels zijn tijdloos en geschikt om bij elke gelegenheid te dragen. Sportief of chique, met parels komt u altijd goed voor de dag. Daarom hebben wij gekozen voor een mooie collectie parels in onze winkel. Elegante parels in alle soorten, maten en prijzen. Alle parel sieraden worden zorgvuldig uitgekozen. We letten daarbij op de glans, vorm en de gaafheid van de parel.

Bekijk parel sieraden ⬇︎

Kobu-parels-zoetwater-parelcollier-met-armband

Zoetwater parels
Ook verkrijgbaar in Cultivé

Kobu-parels-gekleurde-barokparels

Zoetwater parels
Barokparels

Kobu-parels

Zoetwater parels
Met vergulde sluiting

Kobu-parels-blauw-zwart-grijze-parelcollier

Zwart – grijs- blauwe parels

Kobu-parels-zoetwater-parel-armband

Zoetwater parels
Dubbel rijige  armband

Kobu parels-zoetwater-parelcollier-met-platte-parels

Zoetwater parels
gekleurde platte parels

Kobu-parels-parelcollier-8-rijig

Zoetwater parels
8-rijig collier

Kobu-parels-grillige-parel-gekleurd

Zoetwater parels
grillige, gekleurde parels

In onze winkel nog veel meer parel sieraden!

De mooiste parels van Kobu koop je bij de juwelier! 

U vindt bij ons een mooi assortiment parels in verschillende lengtes en diktes. Van elegante snoeren en armbanden met een stijlvolle uitstraling, tot tijdloze pareloorknoppen in diverse grootten. Daarnaast kunt u bij ons een grote collectie “aparte” parel sieraden bewonderen. Een groot gedeelte van onze collectie laten wij speciaal in opdracht maken. Daarbij kiezen  we zelf de sluiting, kleur en soort parel. Heeft u een speciaal sieraad met parels in gedachten? Kom dan eens langs en vertel ons uw wensen. We denken graag met u mee!

De verschillende soorten parels:

Zoetwaterparels

Zoetwaterparels worden gekweekt in een mossel in zoet water. Deze parels zijn vaak grillig van vorm.

 

Akoya parels

Deze zoutwaterparels worden ook wel cultivé parels genoemd. De parels worden gekweekt in de “pinctada Martensii” oester. Deze oester is vrij klein, daarom hebben deze parels vaak een maximale grootte van 10 mm.

 

Tahiti parels

Deze parels zijn vernoemd naar het eiland Tahiti in de Stille Oceaan. Tahiti parels worden gekweekt in de “zwarte lip oester”. Tahiti parels zijn er in vele kleuren, maar altijd in donkere tinten. Veel voorkomende kleuren zijn zwart, bruin, groen of grijs met regenboogeffect.

 

Zuidzeeparels

Zuidzeeparels zijn de grootste zoutwaterparels. Zuidzeeparels kunnen wit of goudkleurig zijn of een tint daartussenin. De langzame groei en de onderhoudskosten maken van Zuidzeeparels de duurste parelsoort na de natuurlijke parels. Zuidzeeparels kunnen uitgroeien tot een doorsnede van 20 mm.