Wat gebeurt er in het atelier van de goudsmid?

Sylvester is in Schoonhoven opgeleid als all-round vakman

Goud en zilver reparaties

Reparaties aan uw gouden en zilveren sieraden worden door goudsmid Sylvester Andriessen uitgevoerd in ons eigen atelier.  Het voordeel voor u is dat uw sieraden niet opgestuurd worden en dat wij reparaties snel en vakkundig voor u kunnen maken. In de meeste gevallen zijn de reparaties binnen een week klaar. Is het een kleinigheidje? Dan kan dit soms ook meteen.

goud en zilver reparaties door goudsmid in eigen atelier

Sieraad laten maken 

Wij zijn niet alleen juwelier maar ook goudsmid. De passie van Sylvester ligt bij het maken van mooie sieraden. We doen dit voor u al 30 jaar in ons eigen atelier. Dit kan van uw eigen “oud” goud of zilver of van nieuw goud of zilver. Ook is het mogelijk om een vingerafdruk of as toe te voegen. Heeft u zelf al idee? Neem het mee. Dan kijken wij of het technisch te maken is.

Wij hebben een klein aantal sieraden als voorbeeld op onze website staan, maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk! Loop gerust even binnen. Alvast inspiratie opdoen?

 

gouden hanger met gekleurde stenen handgemaakt- copyright studio pienter

Horloge reparatie

Kleine reparaties voeren wij uit in ons eigen atelier.  Is er meer stuk aan uw horloge dan zijn er verschillende mogelijkheden. Heeft uw horloge een batterij, dan wordt er vaak voor gekozen om een ander uurwerk te plaatsen. Met de uurlonen van tegenwoordig is dit vaak voordeliger dan repareren. Heeft uw horloge geen batterij, maar nog een opdraai- of automaat mechaniek? Dan is dit niet zomaar te vervangen. In dit geval wordt er vaak wel gekozen voor reparatie  en/of onderhoud.  Uiteraard maken wij van tevoren altijd een prijsopgave, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.

Horloge reparatie

Batterij vervangen

Heeft uw horloge een nieuwe batterij nodig? Dan vervangen wij deze meestal direct. Dit duurt ongeveer een kwartier tot half uurtje. U kunt daar meestal op wachten. Is het te druk in de winkel dan vragen wij u om even ons mooie stadje te gaan bekijken.  Een batterij vervangen kost € 7,50. Na het wisselen van een batterij is een waterdicht horloge niet meer waterdicht. Het is dan voortaan spatwaterdicht. Wilt u het horloge toch waterdicht, dan worden ook de pakkingen vervangen en wordt het horloge op waterdichtheid getest. Dit doen wij niet zelf; wij sturen het horloge op naar de fabrikant. Dit kan daarom niet meteen. Wij laten u weten wanneer uw horloge klaar is. De kosten hiervoor zijn verschillend.

horloge batterij vervangen

Parels knopen

Na verloop van tijd verslijt de draad waaraan uw parelsnoer geregen of geknoopt is. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. Wij hebben speciale technieken om parels, bloedkoraal, granaat of ander soort edelstenen te rijgen of te knopen. Het voordeel van knopen is dat de parels niet constant tegen elkaar wrijven en hierdoor beschadigen. Ook glijden de parels niet van de snoer af mocht de draad breken. Bovendien geeft het extra lengte en sterkte.

Kobu parels

Horlogeband vervangen

Wij hebben voor u een groot assortiment universele horlogebanden in leer, kunststof, of staal voor bijna ieder horloge op voorraad. De nieuwe horlogeband zetten wij meestal direct aan uw horloge. U kunt hierop wachten in onze winkel.

Horlogeband vervangen

Gaatjes schieten

We prikken weer gaatjes. Omdat we heel dicht bij moeten komen tijdens het prikken van gaatjes, prikken we alleen gaatjes met mondkapjes op. Voor u of uw kind en voor ons.

 

Wij werken met het nieuwste systeem van Studex om gaatjes in de oorlellen te maken. Een uiterst nauwkeurig systeem waarmee we niet meer oorbellen schieten, maar zetten. Het systeem is bijna geruisloos. Dit is erg prettig voor kinderen.  Bovendien zijn de oorbellen per stuk steriel verpakt. De oorbellen zijn voornamelijk van chirurgisch staal, maar u kunt ook kiezen voor de materialen titanium of  goud. U heeft de keuze uit een assortiment van ongeveer 20 modellen. Van een basis bolletje tot leuke gekleurde kinderoorbellen in de vorm van een bloemetje of vlindertje. De prijs is afhankelijk van de oorbel die u kiest, vanaf € 15,-.  Dit is inclusief ontsmettingsmiddel, de oorbellen en het zetten van de oorbellen. Wij zetten gaatjes vanaf 5 jaar.

gaatjes schieten

Cadeaubonnen

Wilt u een mooi sieraad of horloge geven, maar kunt u geen keuze maken? Dan hebben wij een leuke cadeaubon voor u. U kunt zelf het bedrag bepalen wat u wilt geven. Altijd leuk om te geven en te krijgen!

 

Ontbreekt het u de tijd om langs te komen voor een cadeaubon? Neem dan contact met ons op! We sturen de cadeaubon graag naar u op.

Cadeaubon