Wat gebeurt er in het atelier van de goudsmid.

Sylvester is in Schoonhoven opgeleid als all-round vakman.

Goud en zilver reparaties

Reparaties aan uw gouden en zilveren sieraden worden door goudsmid Sylvester Andriessen uitgevoerd in ons eigen atelier.  Het voordeel voor u is dat uw sieraden niet opgestuurd worden naar een goudsmid en dat wij de reparaties snel en vakkundig voor u kunnen maken. In de meeste gevallen zijn de reparaties binnen een week klaar. Is het een kleinigheidje dan kan dit soms ook meteen.

goud en zilver reparaties door goudsmid in eigen atelier
gouden hanger met gekleurde stenen handgemaakt- copyright studio pienter

Sieraad laten maken 

Wij zijn niet alleen juwelier maar ook goudsmid. De passie van Sylvester ligt bij het maken van mooie sieraden. We doen dit voor u al 30 jaar in ons eigen atelier. Dit kan van uw eigen “oud” goud of zilver of van nieuw goud of zilver. Ook is het mogelijk om een vingerafdruk of as toe te voegen. Heeft u zelf al idee? Neem het mee. Dan kijken wij of het technisch te maken is.

Wij hebben een klein aantal sieraden als voorbeeld op onze website staan, maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk! Loop gerust even binnen. Alvast inspiratie opdoen?

 

Horloge reparatie

Kleine reparaties voeren wij uit in ons eigen atelier.  Is er meer stuk aan uw horloge dan zijn er verschillende mogelijkheden. Heeft uw horloge een batterij, dan wordt er vaak gekozen om een ander uurwerk te plaatsen. Met de uurlonen van tegenwoordig is dit vaak voordeliger dan repareren. Heeft uw horloge geen batterij, maar nog een opdraai of automaat mechaniek dan is dit niet zomaar te vervangen en wordt er vaak wel gekozen voor reparatie  en/of onderhoud.  Is dit nodig bij uw horloge dan maken wij van te voren altijd een prijsopgave zodat u nooit voor verassingen komt te staan.

Horloge reparatie
horloge batterij vervangen

Batterij vervangen

Heeft uw horloge een nieuwe batterij nodig dan vervangen wij deze meestal direct. U kunt er  dan op wachten.  Zit de deksel op de achterkant van uw horloge vast met schroefjes dan hebben we daar iets meer tijd voor nodig. Houdt u er dan rekening mee dat dit ongeveer een half uurtje duurt. Een batterij vervangen kost € 5,-.  Zit de achterkant van uw horloge vast met schroefjes dan kost dit € 7,50. Na het wisselen van een batterij is een waterdicht horloge niet meer waterdicht. Het is dan voortaan spat waterdicht. Wilt u het horloge toch waterdicht, dan worden ook de pakkingen vervangen en wordt het horloge waterdicht getest. Dan is het horloge weer waterdicht. Dit kan niet meteen. We bellen of whatsappen u wanneer uw horloge klaar is. De kosten hiervoor zijn verschillend.

Klokken reparatie

Ook voor het repareren van klokken kunt u bij ons terecht.  De radartjes van een mechanisch uurwerk draaien dag en nacht. Na vele jaren veroorzaakt dit slijtage in het uurwerk. Het repareren van een klok is een uiterst precies en secuur werk, waar veel tijd in gaat zitten.  Wij bekijken van tevoren altijd of uw klok stil staat door een kleinigheidje of dat uw klok een totale revisiebeurt nodig heeft. Wij maken hiervoor van te voren een gratis prijsopgave.

klokken reparaties
Horlogeband vervangen

Horlogeband vervangen

Wij hebben voor u een groot assortiment universele horlogebanden in leer, kunststof, of staal voor bijna ieder horloge op voorraad. Uw nieuwe horlogeband zetten wij meestal direkt aan uw horloge. U kunt hierop wachten in onze winkel.

Parels knopen

Na verloop van tijd verslijt de draad waaraan uw parelsnoer geregen of geknoopt is. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. Wij hebben speciale technieken om parels, bloedkoraal, granaat of ander soort edelstenen te rijgen of te knopen. Het voordeel van knopen is dat de parels niet constant tegen elkaar wrijven en hierdoor beschadigen. Ook glijden de parels niet van de snoer af mocht de draad breken. Het geeft extra lengte en sterkte.

Kobu parels
gaatjes schieten

Gaatjes schieten

I.v.m. het corona virus prikken wij tijdelijk geen gaatjes.

Wij werken met het nieuwste systeem van Studex om gaatjes in de oorlellen te maken. Een uiterst precisie systeem waarmee we niet meer oorbellen schieten, maar zetten. Het systeem is bijna geruisloos. Dit is erg prettig voor kinderen.  Bovendien zijn de oorbellen per stuk steriel verpakt. De oorbellen zijn van titanium, chirurgisch staal of  goud. U heeft de keuze uit een assortiment van ongeveer 20 modellen. Van een basis bolletje tot leuke gekleurde kinderoorbellen in de vorm van een bloemetje of vlindertje. De prijs is afhankelijk van de oorbel die u kiest, vanaf € 15,-.  Dit is inclusief ontsmettingsmiddel, de oorbellen en het zetten van de oorbellen.

Cadeaubonnen

Wilt u een mooi sieraad of horloge geven, maar kunt u geen keuze maken? Dan hebben wij een leuke cadeaubon voor u. U kunt zelf het bedrag bepalen wat u wilt geven. Altijd leuk om te geven en te krijgen!

 

Ontbreekt het u de tijd om langs te komen voor een cadeaubon? Neem dan contact met ons op! We versturen de cadeaubon graag naar u op.

Cadeaubon