Zwarte diamant in een trouwring

Witgouden trouwring met zwarte diamant

Zwarte diamant in een trouwring

Wat maakt een trouwring met een zwarte diamant bijzonder?

Een zwarte diamant in een trouwring wordt steeds populairder. Bruidsparen zijn steeds meer op zoek naar trouwringen die niet iedereen draagt. De kleur van je diamant maakt je trouwring onderscheidend. De combinaties met deze diamanten zijn oneindig.

De schittering van een zwarte briljant

Zwarte briljant fonkelt heel anders dan een witte briljant. Deze diamanten hebben een eigen schoonheid. De kleur kan variëren van donkergrijs tot zwart. Deze donkere kleur geeft een aparte en chique uitstraling. Zwarte diamanten worden in een ring vaak gecombineerd met witgoud, palladium of platina. De donkere kleur komt in deze combinatie optimaal tot zijn recht. Het maakt van jullie trouwringen een echte blikvanger!

Zwarte diamant in combinatie met witte diamant

De zwarte kleur van deze diamanten match perfect met witte diamanten. Door het sterke contrast komen beide edelstenen prachtig tot zijn recht. De mogelijkheden om zwarte en witte diamanten samen in je ring te laten zetten zijn eindeloos. Alles hangt af van je persoonlijke stijl en voorkeur.

De verschillende slijpvormen van zwarte diamant

Een diamant kan op verschillende manieren geslepen worden. Het slijpsel bepaalt de vorm van de diamant. Veel voorkomende slijpsels zijn briljant, baguette en princess. De vorm van de diamant bepaalt mede de uitstraling van je ring. Een vierkante diamant maakt je ring stoer, een rij zwarte briljantjes elegant. Wil je meer weten over de verschillende slijpvormen? Lees dan het artikel over de verschillende slijpvormen.

zwarte briljanten voor in trouwring

In iedere trouwring kan een zwarte diamant!

Hebben jullie de allermooiste trouwringen gezien, maar zit er geen zwarte diamant in? Voor goudsmid Sylvester Andriessen is dit geen probleem. Hij kan in (bijna) alle trouwringen deze diamanten zetten. Op deze manier kunnen de ringen compleet naar eigen smaak en idee gemaakt worden. Daarnaast is zwarte diamant vaak een stuk voordeliger dan witte diamant. Dus om de prijs hoeven jullie het niet te laten.

Kies een zetting die je mooi vindt

Een zwarte diamant kan op veel verschillende manieren in een trouwring gezet worden. Waar je goed op moet letten is dat de diamant past bij je ring. De verhoudingen moeten kloppen. Meestal kunnen we de zetting die je mooi vindt in de ring van je keuze zetten. Benieuwd hoe dit er in het echt uit ziet? Kom dan naar onze winkel. We kunnen je daar meer dan 50 verschillende manieren laten zien waarop een diamant in een trouwring gezet kan worden.

Waar komen zwarte diamanten vandaan?

Deze diamanten wordt gevonden in afzettingen van rivierbeddingen in:
– de centraal Afrikaanse Republiek,
– Brazilië en
– in de vulkaan Kozelski in Kamtsjatka (een schiereiland in oost-Azië )

Een aantal voorbeelden van trouwringen met zwarte diamant:
Lees verder over: