Witgouden trouwring met diamant

Witgouden trouwring met diamant

Witgouden trouwring met diamant

Waar moet je op letten als je een witgouden trouwring met diamant koopt?

Een witgouden trouwring met diamant heeft een tijdloze aantrekkingskracht. Een diamant is mooi en dat blijft hij ook. Dit komt omdat het materiaal erg hard is. Hierdoor komen er geen krassen op. Zo blijft je diamant fonkelen. In je witgouden trouwring met diamant wil je natuurlijk dat de schittering optimaal is. Waar moet je op letten als je een trouwring met diamant koopt? Trouwringen specialist Sylvester Andriessen geeft je zijn tips:

Kies de goede slijpvorm van je diamant

Er zijn verschillende slijpvormen van diamant. De meest voorkomende is het briljant slijpsel. Een briljantgeslepen diamant is een diamant die rond van vorm is en 57 facetten telt. Andere bekende slijpvormen zijn o.a. baguette, princess, roos of markies. Meer informatie hierover? Lees dan ons artikel over het verschil tussen een diamant en een briljant.

Witgouden-trouwring-met-diamant

 

Let op de kwaliteit van een diamant in je witgouden trouwring

De kwaliteit en prijs van de diamant wordt bepaald door de zogenaamde vier C’s.
– de slijpvorm (cut)
– de kleur (colour)
– de zuiverheid (clarity)
– het karaatgewicht (caratweight)
Wil je hier meer over weten? Lees dan ons artikel over wat bepaalt de kwaliteit van een diamant.

Kies een zetting die je mooi vindt

Een diamant kan op heel veel verschillende manieren in je trouwring worden gezet. Waar je goed op moet letten is dat de diamant past bij je ring. De verhoudingen moeten kloppen. Kies je voor briljant let dan ook goed op de grootte van de steen. Een briljant heeft een puntje aan de onderkant. Het is zo vervelend als dit puntje in je vinger prikt!
Meestal kunnen we de zetting die je mooi vindt in de ring van je keuze zetten. In onze winkel kunnen we je meer dan 50 verschillende manieren laten zien waarop je een diamant in een trouwring kunt laten zetten.

Een hele kleine sneakpreview kun je zien in onderstaande voorbeelden.

Bekijk witgouden trouwringen met diamant:
Lees verder over: