Verschillende diamant zettingen

Verschillende diamant zettingen

Verschillende diamant zettingen

Maak een goede keuze: laat je vakkundig adviseren!

Naast de vorm en kwaliteit van je diamant is ook de zetting van je diamant belangrijk. Een zetting is de manier waarop je diamant in de ring vastgemaakt wordt. Het is belangrijk dat je diamanten stevig vastzitten in je ring. Het zijn vaak kostbare steentjes. Die wil je niet kwijtraken!

Waarom is een goede diamantzetting belangrijk?

Je kunt nog zo’n mooie diamant hebben, als de diamant niet goed gezet is dan ziet je ring er niet mooi uit. Het is daarom belangrijk dat je de diamantzetting professioneel laat maken. Een diamant mag fonkelen. Het geeft cachet aan je ring.

Waar moet je op letten?

-De kwaliteit van de zetting.  Het is niet de bedoeling dat er speling zit tussen de zetting en diamant. Zo blijft je diamant langer zitten.
-De afwerking van je zetting. Er mogen er geen “braampjes” aan zitten. Anders kun je met je diamanten gemakkelijk blijven hangen in kleding.
-Past de soort zetting bij je dagelijkse werkzaamheden. Het is niet gemakkelijk om een kwetsbare zetting te hebben als je bijvoorbeeld in de horeca werkt.

Als goudsmid hebben wij alle vakkennis in huis om te zorgen dat je diamant op een goede manier in je trouwring gezet wordt. Voor ons is het belangrijk om te weten wat jij mooi vindt. Wij vertellen je graag welke diamanten in de trouwring van je keuze gezet kunnen worden.

Goudsmid-Sylvester-Andriessen-zet-diamant

De meest voorkomende diamantzettingen op een rijtje:

Spanzetting

Bij deze zetting lijkt de diamant los te zweven. De diamant zicht echter tussen de ring ingeklemd. In de beide uiteindes van de ring wordt een kleine snede gemaakt. De diamant valt daarin. Door de spanning van de beide uiteinden blijft de diamant vast zitten. Je zult begrijpen dat dit een kwetsbare zetting is. Wij kiezen er daarom vaak voor om onder de diamant een extra (open) ringetje te zetten. Op deze manier zit de diamant beter vast.

Span-zetting-zwevende-diamant

Rail zetting

Ga je voor een ultieme sprankeling? Dan is een rail zetting misschien iets voor je. De diamanten worden strak tegen elkaar gezet in een gleuf (dit noemt men de rail) Hiervoor moeten de diamanten allemaal dezelfde grootte hebben. Doordat de diamanten in een rail zitten zijn ze goed beschermd. Je kunt zelf kiezen hoeveel diamantjes er in je ring komen.

Rail-zetting-diamantjes-in-een-rij-gezet

Solitair zetting

De naam zegt het eigenlijk al. Een solitair zetting is een verzamelnaam om aan te geven dat er één diamant in je ring zit. Er zijn veel mogelijkheden om één diamant in je ring te laten zetten.

De meest voorkomende solitair zettingen op een rijtje:

-Klassieke zetting: je diamant zit op de ring en wordt vastgezet met 4 of 6 pootjes.
-Kast zetting: om je diamant wordt een kastje gezet. Deze wordt tussen of bovenop de ring vastgezet. Bovenop zie je een randje om de diamant.
-Gladde zetting: je diamant wordt in de ring vastgezet. De bovenkant van je diamant is gelijk met de bovenkant van de ring.
-Span zetting: je diamant wordt tussen de ring geklemd.

Pavé zetting

Een pavé zetting geeft een weergaloze sprankeling. De diamantjes worden strak tegen elkaar aan gezet. Ieder diamantje zit met 4 of 6 pootjes vast. Je kunt kiezen voor één rij diamantjes of meerdere. Een speels effect krijg je door de rijen diamantjes in een glooiende vorm te zetten.

Diamant-zetting-pave

Alliance zetting

Bij een alliance zetting zitten je steentjes op een rij, maar ieder steentje zit in een aparte zetting (chaton).  Heel bijzonder zijn de alliance zettingen met verschillende kleuren diamant. Een andere naam voor een alliance zetting is memoire.

Meer dan 60 verschillende combinaties bekijken?

Naast bovenstaande zettingen zijn er heel veel verschillende mogelijkheden om combinaties van zettingen te maken. Er zijn teveel variaties om op te noemen. Daarom is het belangrijk om de verschillende mogelijkheden zelf te zien en te passen. Als je de ring om je vinger past dan kun je pas echt goed zien en voelen hoe een ring staat. Het is een ring die je levenslang draagt. Dus laat je goed informeren!

Willen jullie graag de mooiste briljant zettingen komen passen?

Een afspraak maken is niet persé nodig, maar het heeft wel voordelen:
✓ We zorgen dat er een extra medewerker is
✓ Jullie hebben alle tijd om rustig trouwringen te passen

Maak hieronder jullie afspraak ⤵︎

Bekijk wat andere bruidsparen over ons zeggen:
Bekijk-wat-Marco-en-Annelinde-vertellen-over-ons-advies-voor-trouwringen

Marco & Annelinde

Er was direct de juiste gemoedelijke sfeer in de winkel. Wij zijn kundig geadviseerd bij de keuze voor onze trouwringen. Bedankt voor jullie bijdrage!

Bekijk wat Robert en Christianne vertellen over ons advies

Robert & Christianne

Ontzettend bedankt voor onze prachtige trouwringen en de hartelijke service!

Bekijk wat andere bruidsparen vertellen over ons advies over trouwringen

Kevin & Carmen

We waren op zoek naar speciale trouwringen. We hebben mooie en unieke trouwringen gevonden bij jullie, maar ook een leuke streek waar we regelmatig naar terugkeren!

Combineer het passen van jullie trouwringen met een bezoekje aan Heusden-Vesting!

Onze winkel is gevestigd in het leukste vestingstadje van Nederland: Heusden.
Heusden bruist: geniet van de mooie pandjes, gezellige terrasjes en unieke winkeltjes. Alles voor een romantisch dagje uit!

Lees verder over: