Vintage en retro trouwringen

Vintage en retro trouwringen

Vintage en retro trouwringen

Wat is een vintage en wat is een retro trouwring?

Een vintage trouwring is een ring gemaakt in de jaren zestig of zeventig. Vaak zijn deze al een hele tijd gedragen. Retro ringen zijn nieuwe ringen waarvan de vormgeving geïnspireerd is op de ontwerpen van die tijd.

Hoe zien de vintage en retro trouwringen eruit?

Als we terugkijken naar de trouwringen van deze jaren, dan zie je een aantal kenmerken steeds verschijnen. Dit zijn de bolletjes en de kartelrandjes. Deze geven de trouwringen een super romantische uitstraling. Uiteraard zijn de ringen van nu aangepast aan de stijl van deze tijd. Speels met een elegante uitstraling. Ringen waarmee jullie jezelf onderscheiden.

Unieke vintage of retro trouwringen

Zijn jullie op zoek naar trouwringen in vintage stijl die niemand heeft? Maak dan eens een afspraak met goudsmid Sylvester Andriessen. Hij heeft al veel unieke trouwringen ontworpen. Onderstaande ring heeft hij in opdracht van een bruidspaar gemaakt. De bijpassende herenring was in dit geval een gladde ring.

Vintage-retro-stijl-ring-handgemaakt

 

Van een “oude” vintage ring een nieuwe ring laten maken

De gevoelswaarde bij een vintage ring is vaak hoog. Misschien komen de ringen uit de familie. Dan is het heel bijzonder om deze door te geven naar een volgende generatie. Vaak is het mogelijk om deze ringen op te knappen. Het is belangrijk dat de ringen een goede kwaliteit hebben en niet versleten en dun zijn. Is dit niet mogelijk, dan kunnen we het goud smelten en verwerken in jullie nieuwe ringen.

Vintage-of-retro-trouwringen-voorbeeld

Waarom kiezen voor een nieuwe (vintage) retro ring?

Als jullie de stijl van de vintage ringen mooi vinden, bekijk dan eens een klein gedeelte van de nieuwe (vintage) retro ringen hieronder. Stuk voor stuk mooie ringen met een authentieke twist. De ringen zijn mogelijk in bijna alle kleur combinaties.

Bekijk een aantal nieuwe trouwringen in vintage stijl:
Lees verder over: