Trouwring links of rechts dragen

Trouwring-links-of-rechts-dragen-wat-is-de-juiste-hand

Trouwring links of rechts dragen

Of je een trouwring links of rechts moet dragen is één van de meest gestelde vragen. Wat zijn de gebruiken? Hoe hoort het? Daar zijn verschillende antwoorden op. Goudsmid Sylvester Andriessen legt je uit aan welke hand je een trouwring kunt dragen.

Trouwringen dragen volgens geloofsovertuiging

In Nederland wordt de trouwring door katholieken aan de linkerhand gedragen en door protestanten aan de rechterhand.

Trouwringen dragen volgens oude tradities

Trouwringen worden volgens de traditie gedragen aan de vierde vinger van de hand. Dit is de ringvinger. Er bestaan veel traditionele verhalen over het dragen van trouwringen.
Eén verhaal daarvan is dat men er vroeger van overtuigd was dat de geest vanuit het hart naar de linker ringvinger reisde. De Vena Amoris is het bloedvat dat vanuit de linker ringvinger direct met het hart in verbinding staat. Een ander verhaal vertelt juist weer dat het rechts dragen van trouwringen voorkomt uit een symbolische betekenis van links en rechts. Rechts staat voor het goede en links voor het slechte.

Trouwringen dragen naar je eigen voorkeur

We zien de keuze van de juiste hand voor je trouwring de laatste jaren steeds meer een persoonlijke keuze worden. Tradities, geloof en cultuur gaan een kleinere rol spelen. Waar kies je dan voor? Misschien niet romantisch, maar wel heel praktisch: ben je rechts- of linkshandig? Ben je bijvoorbeeld rechts, dan adviseren wij om je trouwring links te dragen. Den zit je ring niet in de weg zit en is er minder kans op beschadigingen. Doe je werk waar je vaak één hand gebruikt, zorg dan dat je de trouwring aan de andere hand draagt.

Trouwringen worden op maat gemaakt naar de hand van je voorkeur

Welke hand je ook kiest, de trouwring staat symbool voor eeuwige liefde en trouw. Dat wil je uitstralen naar iedereen en daar gaat het om. Daarom maken wij je trouwring op maat naar de hand van je voorkeur. Het is uiteindelijk jullie eigen keuze!

Best interessant om te weten hè, waarom je een trouwring links of rechts draagt. Misschien loop je al langer met deze vraag rond en weet je nu waarom. Maar misschien wil je dit om een andere reden weten: je gaat binnenkort trouwen.

Als dat zo is: alvast gefeliciteerd! Je ideale dag al druk aan het plannen? Super leuk om te doen, maar ook een periode waarin er veel op je afkomt. Zo ook bij het kiezen van trouwringen. Er staat zóveel informatie op het internet, dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Logisch natuurlijk, trouwringen uitzoeken doe je niet dagelijks. Dat snappen wij. Ieder zo zijn vak.

Om je hierbij te helpen hebben wij een trouwringen informatie magazine gemaakt. Hierin vertellen wij alles wat je moet weten als je trouwringen gaat uitzoeken. Handig hè?

Toch liever eerst nog even wat op internet scrollen, weg zwijmelen bij mooie ringen of inspiratie opdoen? Dat kan natuurlijk ook. We hebben een mooi overzicht gemaakt van alle soorten trouwringen.

Lees verder over: