Trouwring links of rechts dragen

trouwring links of rechts dragen

Trouwring links of rechts dragen

Of je een trouwring links of rechts moet dragen is één van de meest gestelde vragen. Wat zijn de gebruiken? Hoe hoort het? Daar zijn verschillende antwoorden op. Goudsmid Sylvester Andriessen legt je uit aan welke hand je een trouwring kunt dragen:

Trouwringen dragen volgens geloofsovertuiging:

In Nederland wordt de trouwring door katholieken aan de linkerhand gedragen en door protestanten aan de rechterhand.

Trouwringen dragen volgens oude tradities:

Trouwringen worden volgens de traditie gedragen aan de vierde vinger van de hand. Dit is de ringvinger. Er bestaan veel traditionele verhalen over het dragen van trouwringen.
Eén verhaal daarvan is dan men er heel vroeger ervan overtuigd was dat de geest vanuit het hart naar de linker ringvinger reisde. De Vena Amoris is het bloedvat dat vanuit de linker ringvinger direct met het hart in verbinding staat. Een ander verhaal vertelt juist weer dat het rechts dragen van trouwringen voorkomt uit een symbolische betekenis van links en rechts. Rechts staat voor het goede en links voor het slechte.

Trouwringen dragen naar je eigen voorkeur:

We zien de keuze van de juiste hand voor je trouwring de laatste jaren steeds meer een persoonlijke keuze worden. Tradities, geloof en cultuur gaan een kleinere rol spelen. Waar kies je dan voor? Misschien niet romantisch, maar wel heel praktisch: ben je recht- of linkshandig? Ben je rechts: draag dan je trouwring links, zodat je ring niet in de weg zit. Doe je werk waar je vaak één hand gebruikt, zorg dan dat je de trouwring aan de andere hand draagt.

Trouwringen worden op maat gemaakt naar de hand van je voorkeur:

Welke hand je ook kiest, de trouwring staat symbool als teken van eeuwige liefde en trouw. Dat wil je uitstralen naar iedereen en daar gaat het om. Daarom maken wij je trouwring op maat naar de hand van je voorkeur. Het is uiteindelijk jullie eigen keuze!