Hoe kunt u het beste uw sieraden onderhouden?

Sieraden onderhouden

Hoe kunt u het beste uw sieraden onderhouden?

Een zilveren of gouden sieraad zal in het dragen krassen.

De eerste kras valt vaak op; maar na verloop van tijd zullen er meerdere krasjes ontstaan en krijgt het sieraad weer een egaal uiterlijk. Omdat zilver reageert op zuurstof, kan er een gele en op den duur zelfs zwarte aanslag op komen. Een zilveren sieraad kunt u reinigen met een poetsdoek en zilverpoetsmiddel. Bij het gebruik van poetsmiddelen zoals b.v. silverclean, dient u nauwkeurig de aanwijzingen op de verpakking op te volgen. Dit is een chemisch middel. Veel edelstenen en geoxideerde sieraden kunnen hier niet tegen.

Gouden sieraden kunt u het beste onderhouden door ze voorzichtig op te wrijven met een speciale goud- en zilver poetsdoek.

Een methode uit grootmoeders tijd die nog steeds goed werkt is de volgende:

Maak bijvoorbeeld een keer per maand in een kommetje een sopje van warm water met zacht, vloeibaar afwasmiddel. Borstel het sieraad hierin voorzichtig schoon met een zachte tandenborstel. Leg het daarna in een zeef en spoel het onder warm, stromend water af. Tot slot wrijft u het sieraad  met een zachte, niet pluizende doek droog.

Krijgt u uw sieraden zelf niet meer mooi glanzend?

Neem dan contact met ons op! We kunnen uw sieraden met een speciale machine polijsten en ze ultrasonisch reinigen. Uw sieraden zien er hierna weer uit als nieuw.
Verder is het altijd verstandig om sieraden met stenen jaarlijks na te laten kijken. De steen kan bijvoorbeeld door stoten los zijn gaan zitten. Loop vrijblijvend binnen, wij controleren dit graag, direct en gratis voor u. In ons uitgebreide goudsmid atelier zijn wij u hiermee graag van dienst!