Hoe blijven uw parel sieraden mooi glanzen?

Hoe onderhoud ik parel sieraden

Hoe blijven uw parel sieraden mooi glanzen?

Het onderhouden van uw parel sieraden is eenvoudig.

 
Met een zachte doek die een klein beetje vochtig is wrijft u uw parels schoon. Dit is voldoende om uw parels weer een frisse glans te geven. Er zijn geen speciale schoonmaakmiddelen voor nodig. Doe dit niet te vaak, want van huidvet worden uw parels juist nog mooier! Bovendien voorkomt u zo dat het parelmoer ‘uitdroogt’. Draag uw parels dus zo vaak mogelijk.

Een parel is een natuurproduct. Ze worden niet voor niets de schatten van de zee genoemd. Een echte parel herken je dan ook aan zijn oppervlakte van parelmoer. Dit wordt door de oester in een proces van jaren in de zee is gevormd. De glans van parels is kwetsbaar. Parels kunnen niet goed tegen chemische middelen. Zeep, parfum en haarlak kunnen parels beschadigen en de glans doen verdwijnen. Doe parels altijd af als u in bad gaat. Ook sporten, zwemmen en zonnebaden met parels om kunt u beter vermijden. Gebruikt u veel make-up? Wrijf dan de make-up zachtjes van de parels als u uw snoer of armband afdoet.

Voor het onderhoud van parels is het echter wel belangrijk om te weten of u echte parels heeft. Er zijn zoetwater, cultivé en imitatie parels. Een zoetwater parel is gekweekt in een mossel in zoet water. Deze parels zijn vaak grillig van vorm. Een cultivé parel wordt gekweekt in een oester in zout water. Schuur een parel eens zachtjes langs de voortanden, Is dat een ruw, onaangenaam gevoel? Dan heeft u waarschijnlijk met een echte parel te maken. Is de parel spiegelglad, zonder structuur, of butsje? Dan is het meestal imitatie. Er zijn echter ook parels die een kern van plastic bevatten en een aantal malen in een badje van visschubben of parelmoer zijn gedompeld.

Twijfelt u over de echtheid van uw parels? Wilt u weet hoe u uw parels het beste kunt onderhouden? Wij geven u graag en gratis advies! Loop even binnen, we vertellen u er graag over.

Heeft u interesse in het kweken van parels? Bekijk hieronder het filmpje.